Tredagsmys

Ja, jag tänker inte begränsa mig till fredagsmys denna helg utan hoppas på att hela helgen blir MYS!

Ikväll ska vi bara ta det lugnt, äta god mat och rå om varandra, hela familjen! Helt underbart!

Imorgon blir det fika hos kusin Anders som fyllde år i onsdags och på kvällen blir det förhoppningsvis mys med mina mammor Malin och Madde med tillhörande barn. Om inte alla är sjuka...

Söndag är det babysim. Fulllspäckat. Men det är roligt det med.

Nu ska jag ge mitt lilla hjärta lite käk! Vilket numera är riktigt roligt och inte ångestladdat!

Puss puss

Dåligt service!!



För några veckor sedan var vi in till "Barnens hus" i Uppsala och beställde en Tripp Trapp stol till lillfisen.
Vi tyckte att den var galet dyr men väldigt funktionell.
När vi kom in i butiken var det väldigt dåligt skyltat med priser och vi hittade ingen svart som vi ville ha så vi tog kontakt med en av personalen i butiken. Hon informerade oss om vad stolen kostade (1599 tror vi att hon sa, men vi mins inte riktigt) och att dom svarta stolarna tyvärr var slut men att de skulle lägga in en beställning de kommande dagarna och att de då kunde beställa en åt oss samtidigt och det ville vi ju.
Vi beställde då samtidigt en bygel för småbarn i trä för de var också slut.

När en kvinna från butiken ringer för att informera att stolen kommit berättar hon också att de slutat tillverka trä-byglarna och istället fanns det nu en variant i plast. Jag hörde på henne att det skillde i pris och frågade därför vad det skillde. Hon säger då att de kostar 469 vilket är över 100 kr dyrare än den i trä. Jag frågade då vad stolen kostade och hon säger då att den kostar 1799 vilket den absolut inte gjorde när vi beställde den. Jag förklarar detta för henna och hon säger bara att det typ är mitt problem. Jag blev superirriterad och förklarade att jag tyckte att om jag beställer något som kostar en summa så kan dom ju inte mena att jag ska få betala en annan summa för att det har gått 2-3 veckor, men det kunde dom tydligen. Vi hade en lång diskussion och efter många om och men sänkte hon stolen med 100 kronor.

När jag idag kom för att hämta stolen fick jag hjälp av samma kvinna och jag blev riktigt dåligt bemött! Hon kom tydligen ihåg mig och var riktigt snorkig mot mig och muttrade massa otrevligheter.

Det är inte första gången jag blir dåligt bemött i denna affär och det är absolut sista gången jag handlar något där!!

Vad tycker ni? Har jag fel?

Grr!!

Matvraket fortsätter!

Hör och häpna! Fisen har ätit idag med! Jag vågar knappt tro att det är sant! Han är världens största mathatare i vanliga fall men inte de två senaste dagarna.

Vi har ju till och med gått hos dietist för att han inte äter som han ska och därför inte heller går upp som han ska. Men nu verkar det ha vänt. Peppar peppar!!
Nej, jag vågar inte hoppas på för mycket men han har ätit hyffsat hela dagen och ikväll åt vi hos mamma och blev serverade kyckling och ris och sås och han slukade maten! Helt otroligt. Det är så skönt att kunna pusta ut och bara njuta av att han äter! Slippa sitta och trixa och lura i honom maten.

Natten har dock varot vidrig igen... Men jag hoppas att det också kommer bli bättre snart. Annars vet jag inte vad vi ska göra...

Dagen har iallafall varit jättebra. Den böjade med ett besök på öppna förskolan och efter det drog vi vidare hem till Erica och Elvira. Barnen slocknade ungefär 2 timmar i vagnarna så vi fick verkligen pusta ut en stund! Mycket trevligt!

Kram kram

Matvraket!!

Maten blev en succé!! Till och med Lillfisen åt! Och tro mig det hör inte till vanligheten! Han åt TVÅ portioner. Och blödig som man är blev jag helt rörd när jag tittade på honom när han åt.
Han var så söt, för det syntes verkligen att han tyckte det var gott! Det gör mig glad!!

Det som gör mig mindre glad är att det tog 1,5 timme att lägga honom idag. Hoppas han är riktigt trött nu och sover som en stock i natt, för det ska jag göra!!

Imorgon blir det öppna förskolan med Erica och Elvira och eventuellt Kattis och Loke. Sen blir det fika hemma hos Erica. Riktigt mysigt!

Nu ska jag titta på "Köping".

Ha en bra kväll!!

Slappardag

Idag har bara varit en slappardag!
Vaknade tidigt av att Edvin ville gå upp men då tog hans pappa honom och jag fick sova till 8.10! Skönt! Inte för att det är så lätt att sova när dom röjer utanför. =)
Sen har vi inte gjort så mycket. Kalles lillasyster sov här inatt så vi har mest slappat. Vi tog en promenad upp till affären på förmiddagen och handlade lite till middagen. Jag ska ge mig på ett nytt recept:

Gryta med höstsmak

450 gram fläskfile
1 msk margarin
15 st skogschampinjoner
0.5 st gul lök
1 dl lätt creme fraiche
2 dl vatten
2 msk kalvfond på flaska
0.5 krm cayennepeppar
2 msk färsost med örter och vitlöksmak
1 tsk kinesisk soja

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén och skär den i centimetertjocka skivor. Bryn köttbitarna i en stekgryta med margarin tills de fått färg. Salta och peppra efter tycke och smak.
  2. Hacka den gula löken och skär svampen i skivor. Lägg ner grönsakerna i grytan och fräs snabbt upp dem tillsammans med köttet.
  3. Tillsätt lätt creme fraîche, vatten, kalvfond, cayennepappar, färskost samt soja.
  4. Låt grytan koka ihop på svag värme i ca 10-15 minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar.

Ha en mysig kväll!!


Lillfisen hemma igen!

Nu är han hemma igen!! Åh, va härligt det är. Men det var otroligt skönt att få sova också!!

Det är verkligen helt otroligt att ha barn. Det går inte att beskriva känslan! Bara när jag skulle hämta honom imorse. Full av längtan och förväntan åkte jag iväg och jag halvsprang in till mamma! Ha ha! Och hans lilla leende när han fick syn på mig är oslagbart!!

Idag har han varit på ett  helt underbart humör! Skrattat och skojat hela tiden... Så härligt!

Jag har sjungit en sång för honom några gånger på sistone där man sjunger "klappa lilla magen..." bland annat och jag har inte lagt så stor vikt vid att man kan klappa på magen när man sjunger det, men idag när jag sjöng den för honom började han klappa på sin egen mage och har gjort det varje gång jag sjunger sen dess... Helt galet vad dom snappar upp saker. Man kanske ska börja tänka lite mer på vad man säger och gör...

Nej, nu ska jag krypa ner under täcket och mysa med den lille lite innan jag somnar...

God natt!

BLÄ!!

Usch och fy! Idag var det riktigt jobbigt att lämna lillfisen!! Inte för honom, nej han var gladare än någonsin, utan för mig!
Jag grät hela vägen hem! Men nu känns det lite bättre för jag vet att jag ska få SOVA, något som har blivit riktigt viktigt för mig...

Nej, nu ska jag njuta av tystnaden en stund!

Sov gott! Det ska jag!

Fredag

Nu har vi kommit hem från Malin och ELton. Lika mysigt som vanligt!! Vi fikade mlite sen gick vi och hämtade Elton på dagis och sen blev det LEK när vi kom hem!

Pratade med en av mina chefer idag... Hon ville veta lite hur jag tänkt med min mammaledighet. När jag kommer tillbaka och så... Tror att jag kommer börja jobbe i börjanm av November, men inte heltid. Vet inte hur mycket, men jag tror att jag vill vara ledig kanske 2 dagar i veckan. Åh, det är så svårt och bestämma men det kändes skönt att prata med henne och hon tyckte att det jag ville var bra. Det kändes helt ok att börja jobba igen efter att jag pratat med henne! Har haft lite panik över det tidigare.

Edvin verkar må mycket bättre idag. Jäkligt skönt! Det behövdes!! Hoppas han får vara frisk nu ett tag!

Nu ska vi åka till mamma och äta lite mat.


Tidig morgon...

Lillfisen vaknade 06.40 imorse och ville gå upp. Det var inte värt att tjaffsa emot utan vi fick gå upp! Kändes lagom tungt men det blev inte så farligt som jag trodde. Vi kollade på mora träsk och sen tog jag en dusch medans han satt i sin matstol i badrummet och åt lite majskrokar. Skön lösning!

Nu sover han en stund(en lååång stund hoppas jag) sen ska vi dra över till Malin och Elton.

Ikväll tror jag att Edvin ska få sova hos sin mormor och morfar så hans mamma och pappa kan få ta igen lite sömn!! För sen ska Kalle på skoterkurs hela helgen, så då är vi själva igen!

Nej, nu ska jag vila en stund...

Närakuten...IGEN

Vi fick åka in med Edvin till närakuten idag igen. Han blir inte bättre så vi kände att vi ville att någon skulle kika lite på honom, så det inte är något allvarligt! Men det var det som tur var inte.  Men vi fick Molipect mot hans hemska hosta! Han har fått det men han hostar ändå förfärligt mycket. Stackarn!!

Annars har det väl inte hänt så mycket mer idag...

Ikväll ska mamma vara barnvakt för vi ska på VIP-kväll på RA MOTOR. Vi kommer få se hur våran bil kommer se ut.  Vi har inte riktigt sett det än eftersom dom har gjort en "facelift" på CR-V:n och dom modellerna har inte kommit till sverige än, men ikväll hoppas vi på att få se den... Och köra!!

Imorgon ska jag och Edvin åka och umgås med Malin och Elton. Känns nästan lite sorgligt att åka dit imorgon för det känns som sista gången... För Malin börjar jobba på måndag. Kan inte förstå att det redan är dags! Men vi har haft en alldeles underbar mammaledighet ihop och vem vet... Det kanske kommer en tid då vi är hemma tillsammans igen...;)

Nu ska jag försöka få nåt gjort medans Edvin ligger och sover...

Ha en bra dag!
Kram

Heldag hos svärföräldrarna

Övningskörning stod på schemat idag! Kalles lillasyster ska ta körkort och jag ska tydligen hjälpa henne. Vi har varit duktiga och gått handledarutbildning och allt så nu när vi fått alla intyg är det bara att tuta och köra! Hon var jätteduktig.

Vi spenderade hela dagen ute hos svärföräldrarna och det blev både lunch och middag där. Skönt ändå...

Edvin är inte helt ok! Snoret har runnit på honom hela dagen och nu på kvällen bröt han bara ihop i en liten sjuklinghög på golvet. Stackars!! Jag tycker ju så synd om honom!! Men en positiv grej med att han är lite hängig är att han är såå kramig. Mamma like! Han har ju aldrig tid att kramas annars. Men nu pussas vi och kramas hela dagarna. Visst ser han lite hängig ut?



Jag fick superfina handdukar av svärmor helt appropå ingenting! Alltid trevligt! Fick 3 beiga och 2 prickiga. Älskade färgerna på de prickiga, riktigt våriga! Jag ska ha dom på våran lilla toalett som verkligen behöver piffas till! Så här ser dom ut:


Dagen blev räddad.

Vi skulle egentligen inte ha gjort någonting speciellt idag, vilket innebär typ en hel dag inne med inte så mycket att göra och det brukar kunna bli ganska långtråkigt även fast man försöker hitta på saker för att göra det roligare. Istället sms:ade jag Sofie och hörde med henne hur deras dag såg ut och det var ungefär samma så vi åkte dit och lekte med dom en stund. Mycket trevligt! Så det blev en bra dag iallafall!


Ikväll ska vi göra egen pizza, lite fredagsmys fast det bara är tisdag. Behövde nåt uppiggande!

Nu sover lillfisen i vagnen så jag ska nog passa på att vila mig lite. Har inte sovit så fasligt mycket inatt eftersom han inte sovit så fasligt mycket inatt, så det kan jag behöva.





Slänger in ett foto från när jag och edvin var och fotade oss innan jul. Detta kort blev en mycket uppskattad julklapp till våra släktingar!

Kram kram


Nedbruten och återsamlad!

Jaha, då har vi varit på BVC och det gick bra. Han hade gått upp hela 45 g. Haha! Men han är ju verkligen duktig min unge... Fast han har tänder på G, feber p.g.a. tänderna och lite halv dålig så säger han inte ett enda pip när man klär av honom och sätter honom på vågen eller när man lägger honom och mäter honom ich inte ens när sköterskan skulle titta i hans öron om det blivit bättre sa han ett pip. Så himla skön att ha och göra med. Man blir stolt när folk tycker att han är så duktig!! Och det tyckte verkligen sköterskan idag.

Fast det gick så bra bröt jag ihop en smula när jag kom hem. Men det var nog bara för att jag var så spänd inför vägningen och att hans ständiga matvägran. Han hade ju inte ätit NÅGONTING innan vi åkte till BVC vid halv elva tiden... Men det var bara att samla ihop sig och gå vidare. Ha ha, man är ju lite larvig. Tror till stor del kan det haft och göra med att jag pratade med mamma i telefon också och då får man bryta ihop en smula!

Eftermiddagen blev toppen med mina mammor och barn här på besök! Vi fikade och lekte en massa. Riktigt mysigt. Barnen hade blivit såå stora fast vi sågs innan jul...

Nu sitter jag och kollar på familjen annorlunda. Riktigt imponerad av dessa familjer. Att dom orkar. Jag blir trött av att ha ett barn! Hur ska det gå om man får fler... Det ordnar sig nog. Man anpassar nog sig!

Sov gott

Måndag igen...

Ja, efter en vidrig natt är det alltså måndag igen... Känns ju sådär. Tycker nog ändå att fredagar känns lite bättre än måndagar, men det kanske jag inte är ensam om.

Edvin har sovit JÄTTE dåligt inatt. Har nog haft riktigt ont i tänderna... Vi hade ju en liten tanke om att sluta med välling på nätterna så hans kulle vara hungrigare på dagarna men inatt har han ätit 2 gånger istället för en så vi får nog vänta tills tandproblemen är över...

Idag ska vi ju till BVC och sen kommer Kattis och Erica hit med sina små... Riktigt mysigt!

Ikväll blir det middag hos mamma.

Kram

Matstrejk!

Vi håller på att bli lite galna här hemma. Vi har nämligen en liten fis som inte tycker om att äta mat! Eller han tycker om det om det är på rätt tid, plats och på hans villkor. Han vill gärna äta själv och tröttnar fort på en och samma smak så han vill ha variation. Så han äter lite av mycket varje måltid.

Ham har också börjat dippa lite på viktkurvan så vi har fått gå till dietist med honom. Känns lite hysteriskt men hon sa att det inte var någon fara med honom, men det känns ändå lite jobbigt.

Imorgon ska jag till BVC och väga honom och se hur han ligger till, ska bli spännande.

Idag ahr han nästan inte ätit någonting men det tror jag mest beror på att han har typ 4 tänder på väg och en som spruckit igenom idag eller igår. Han har ju bara en tand än så länge så dessaq tänder är mycket välkomna så han kan börja tugga sin mat lite bättre!

Nu ska vi spela lite wii och sen titta på en annan del av köping, sen blir det sängen för min del eftersom det blev så sent igår.

Kram

Söndags pyssel

Riktigt mysig kväll igår. Vi firade Tessan som fyllde år i veckan. Hon bjöd på galet god mat och efterrätt sen spelade vi melodifestivalen, ett spel som Sofie hade med sig. MYS!
Kom hem klockan TVÅ inatt! Det var inte igår! Och helt nykter var jag också, vilket var tur eftersom jag inte riktigt kunde sova ut när jag äntligen fick sovmorgon... Typiskt mig. Men jag var så sugen på att mysa med Edvin när jag inte var med honom igårkväll...

Idag blir det bara till att vara hemma och pyssla. Jag har bytt gardiner i köket och sovrummet och tvättat lite fönster ock så... Pyssel. Skönt att få lite saker gjorda. Edvin och hans pappa har varit ute på långpromenad och nu sover lillfisen i vagnen ute, så då fick jag pyssla ifred också. I LIKE!

Nu har Kalle gjort lite korvstroganof som vi ska äta till lunch. GOTT!

Ha en bra söndag!

Kram


En myspys dag!!

Idag har varit en grymt bra dag! Kära kusin har varit hos oss hela dagen! Mycket mysigt! Hon har precis åkt hem, så det blev verkligen en heldag! Me like!

Nu börjar man verkligen märka att penicilinet börjar ta på lillkillen. Han mår mycket bättre nu, så nu ska det bli riktigt skönt att börja kunna göra saker igen. Funkar inte riktigt för mig att sitta inne hela dagarna och försöka roa en 1-åring. Oj, jösses... Jag slogs just av att jag inte har en bebis längre, utan en 1-åring. Va stort det låter.
Och det är ju verkligen stort också. HAN är stor... Han fyller ju år snart. Hans första födelsedag... Helt overkligt! Men otroligt härligt. Jag älskar att han växer och blir större! Det blir roligare och roligare för varje dag som går. Jag njuter!

Nu kom min stora kille hem. Härligt!

Kramar

Hello...

För att överleva den här dagen var vi tvungna att ta oss ut, så vi åkte till svärmor och spenderade hela dagen där. Mycket skönare än att sitta hemma hela dagen ensamma... Efter det var jag och Edvin över till Tessan och överlämnade en liten bukett blommor för hon FYLLER ÅR IDAG!!

Grattis tjejen!!

Imorgon kommer kära kusin.vitamin hit och ska vara med oss HELA DAGEN! MYS!! Hon ska agera stand-in för Kalle på kvällen för han ska hjälpa min lillebror och Cathrin att flytta in i deras nya lägenhet! Galet spännande, jag måste åka in nån dag snart och se hur dom har det!

Nu är det snart dags för min lilla kille att sova sen ska jag bara dega i soffan hela kvällen!

Kram


Äntligen utvilad!!

Jag är så otroligt tacksam idag!! Edvin har sovit galet bra inatt. Det är som att han kände att jag verkligen behövde det!
Han somnade 19.30 igår och har bara vaknat en gång 00.30 och ville ha välling för att sen vilja gå upp 7.40. Jag känner mig som en ny människa!

Idag blir nog en bra dag.

Shoppat!

En rolig sak vi gjort är att vi köpt ny bil!! Hi hi. Det är ju alltid roligt. Men det är inte leverans förns i slutet av mars eller början av april. Det är så himla jobbigt att vänta på något! Jag avskyr det!
Det blev iallafall en Honda CR-V. En väldigt bra familje bil, till skillnad från min nuvarande bil som är alldeles för liten för oss.

Så nu kan vi få plats hela familjen och lite till!


En låååång dag!

Ja då var måndagen gjord... Den har varit galet trög med en grinig unge och en trött mamma. Ha ha, nej så farligt har det inte varit. Men nästan! Jag sov en stund på förmiddagen när Edvin sov, vilket jag aldrig brukar göra. Det var riktigt skönt!
Edvins farmor och faster kom hit på eftermiddagen och saved the day med lunch och semla!

Han börjar kasnke må lite bättre nu men inte mycket. Hoppas att natten blir bättre än den förra för den var vidrig!! Han vaknade med 1,5 timmes mellanrum och var super ledsen...
Men han är så mysig ändå, för han är väldigt kramig!! Och det älskar hans mamma!! Att kramas!

Hoppas ni andra haft en bra dag.

Sjukling...




Min lilla fis är sjuk. Han har dubbelsidig öroninflammation, ögoninflammation på båda ögonen, feber och han är jätte snorig. Stackars!!
Vi har varit till doktorn idag och fått penicillin till honom. Har varit några riktigt jobbiga nätter på senaste men jag hoppas det ska bli bättre nu när han får medicin.
Nu ska jag spela lite wii som jag fick i julklapp!

Puss o kram


bloggtorka

Ursäkta den dåliga uppdateringen men jag ska försöka bättra mig har bara tappat orken totalt!!