Ensam

Japp, ni läste rätt. Jag är ensam idag. Kalle tog med sig Edvin ut till farmor imorse och kvar sitter jag. Hur underbart är inte det? Jag fattar inte att jag tvekade först, vilket jag alltid gör när han ska vara ifrån mig.

Men jag blir inte ensam hela dagen, Min gamla jobbarkompis, underbara Erika kopmemr hit och gör mig sällskap. Skönt, och ovant, att bara kunna sitta ner och prata och mysa, och inte tänka på vad Edvin gör eller att han ska ha mat, eller måste sova. SKÖNT! Iallafall för en dag... Kommer väl längta ihjäl mig innan han kommit hem om jag känner mig själv rätt.

Nej, nu ska jag njuta av en film och brasan som brinner... Ha ha, lyxliv.

Hoppas ni får en minst lika bra dag!!

Förresten, vad ska ni göra idag?! Tell me, I want to know!!

Tråkigaste dagen på lääänge!!

Det har hittills varit en låååång dag. Vi skulle tydligen gå upp redan 06.38 tyckte lillfisen. Övningskörningen blev inställd och det var allt vi hade planerat för dagen så då kändes allting fasligt tungt!!

Men vid 12-tiden, efter lunchen, fick vi nog och klädde på oss och gick ut på en promenad. Vi blev borta en timme så nu känns det lite bättre och Edvin sover i vagnen. Hoppas han sover ett tag, det behöver vi båda två. Man går ju liksom varandra på nerverna när man inte har någonting att göra. Man klarar bara av att läsa hans traktor böcker ett visst antal gånger... ;) Och det är tydligen det enda han vill göra just nu. Nej förresten, ringa pappa är han också väldigt förtjust i, men pappa är inte riktigt lika förtjust över att vi ringer hela tiden!!
Ha ha, Edvin hämtar min telefon och säger: pappa, pappa... Och jag försöker avleda honom med att visa bilder på pappa i telefonen och visa ett videoklipp på en grävmaskin men när jag inte ringer pappa bryter han ihop i en liten hög på golvet och då smälter ju mitt hjärta...

Nej, nu ska jag få lite gjort medans han sover!

Hoppas ni andra har en lite mer händelserik dag!!


Febrigt

Natten har verkligen inte varit nån höjdare... Stackarn hade feber efter sprutan och vaknade vid tiotiden och ville sova hos oss. Då somnade han direkt men vid elva vaknade jag av att han skrek rakt ut. Han mådde sååå dåligt och var kokhet! Men efter lite alvedon somnade han om men han har inte sovit bra...

Idag har vi varit på besök på en förskola där Edvin kanske ska börja. Kändes lite skrämmande men det var helt ok.
Efter det följde Erica och Elvira med oss hem på lite lunch. Isabelle och Tilde kom också och åt med oss. Riktigt mysigt! Erica och Elvira stannade hela dagen så vi har haft en jättebra dag.

IMorgon ska jag övningsköra med Kalles lillasyster sen tror jag att Johan och Caroline kommer hit och firar Edvin på kvällen. Galet kul. Känns somd et var en evighet sen vi träffades sist.

Nu ska jag lägga mig under en filt i soffan och bara ta det lugnt!!!

BVC och tandläkarbesök!

Natt tre gick väl sådär... Han somnade kanon men vaknade flera gånger under kvällen för att sen få komma in till oss klockan tio när vi gick isäng... Men det var galet mysigt när Kalle kom inbärandes på den lilla fisen och lag honom mellan oss. Hanm slocknade direkt och jag låg och snusade honom i nacken hur länge som helst...

Idag har vi varit på BVC. Ungen hade gått upp 400g på typ 2 veckor. Galet bra, så nu har han gått från spinkis till tjockis! Skönt!

Sen kom Sofie och Amanda hit och mös med oss. Sjukt mysigt! Men jag kan inte låta bli att bli galet gravidsugen när jag ser Sofie som stoltserar med magen!! Har ju massa magar omkring mig just nu och det gör verkligen verkan! Tänk att få snusa bebis igen... Åh.. Men inte än, jag är inte helt redo känner jag...

Edvin fick spruta påBVC idag så han har varit lite kinkig på eftermiddagen men lite alvedon gjorde susen. Nu sover han gott och har gjort sen typ 19.15. Inte ett enda uppvak hittills och nu ska jag gå och lägga mig så vi får se hur det går...

Jag har varit hos tandläkaren idag också... Mindre rolig upplevelse. Duktig personal, absolut, men jag klarar inte riktigt det där med tandläkare. Dom skulle ta bort tandsten på mig men det gick bara inte så nu har jag fått en ny tid i mars och då ska jag få bedövning och jag hoppas verkligen att det går bättre då för idag var det vidrigt! Usch! Men jag var lite duktig iallafall!! Nu har jag lovat att byta tandkräm, använda tandtråd så ofta det går, gå till tandläkaren oftare (det var 6 år sen sist) och använda nån typ munskölj från apoteket... Känns som att jag måsta ändra om hela mitt liv för att kunna ha en perfekt munhygien... Ha ha, nej det ska nog gå på nåt sätt!

God natt på er allihopa!!

Söndag

Nu är vi inne på tredje natten. Ikväll var det jag som lag Edvin och det gick utmärkt. Ja var där inne 20 minuter allt som allt och då hann vi med välling, läsa en bok och somna. Klockrent!!

Så nu hoppas jag att det fortsätter så här! Jag lägger honom inte så ofta, har blivit Kalles grej men det är riktigt mysigt när jag väl gör det. Han e så duktig. :)

Dagen har varit supermysig.

Sitter här och funderar på om jag kanske ska ta mig ett glas vin... Ja det ska jag nog göra. Det är jag värd!


Edvin-mamma 1-1

Andra ronden vann vi!! Edvin vaknade inte en enda gång på kvällen. Han sov till 01.37!! YES! Åh, han är så duktig! Hoppas att det håller i sig nu! Det vore helt underbart!!

Idag är det babysim klockan tolv sen far vi vidare till min kusin i stockholm som fyllde år i veckan!! Mycket trevligt! Har inte varit och hälsat på i hans lägenhet än så det ska bli spännande!

SJUKT MYCKET SNÖ!! Har nog aldrig sett så mycket snö nångång. Jag och Edvin skottade i fredags mitt på dagen sen fick Kalle skotta igen, sen skottade han 2 gånger igår och nu är det hög tid igen!! SJUKT!! Man kasnke skulle ta tag i det och bränna lite kalorier. Hmm, tål att tänbkas på ett tag till... ;)

Ha en bra dag

Rond ett... not so good...

Jaha, då har vi inlätt rond två av denna sova-i-egen-säng-match! Han somnade igår efter inte alls lång tid men vaknade 3 gånger innan 22.30 då han fick komma till vår säng. Ha ha, det var jag som gav mig...

Ikväll tog det ca 1 timme att lägga honom, vi bytta av varandra. Klockan är nu 21.30 och han har inte vaknat hittills. Just nu känns det helt OK, med å andra sidan är det ju inte natt nu heller. Jag blir alltid sjukt svag på natten. Ger med mig hur lätt som helst. Kanske borde jobba på det...
Jag känner mig lite mer peppad nu att han ska sova i sin säng, iallafall somna där...

Jag återkommer med en uppdatering imorgon...;)

GOD NATT!!

Nu gråter jag igen...

Jaha, då sitter man här och gråter igen... Varför då, undrar ni... Jo, jag har nämligen bestämt att lillfisen ska börja sova i sin egen säng igen.
Vi har ju haft honom mellan oss nu ett längre tag på grund av mycket struliga nätter men det har ordnat upp sig nu så då ska vi väl göra ett nytt försök... Vi har tagit bort ena sidan på spjälsängen och satt dit en stödbräda istället, så han kan komma i och ur sängen själv och så att vi lättare kan hålla om honom när han ska sova. Och missförstå mig rätt jag tycker innerst inne att det är bra (tror jag). Men just nu, när det verklgien händer och Kalle ligger och läser för honom i hans säng HAR JAG ÄNDRAT MIG!!

Jag älskar ju att krypa ner bredvid honom på kvällen och ligga och titta på honom en stund innan man släcker lampan och somnar!! Åh, va jobbigt det här är. han blir så stor så fort och jag hinner inte med!! Nu går han omkring hur mycket som helst och förstår så mycket när man pratar med honom och har börjat prata så smått... Vad hände där?! För mig är han ju fortfarnade min lilla bebis!

Nej, nu får jag skärpa mig, torka tårarna och gå vidare! Det här kommer bli såå bra!

Hoppas ni andra har en mysig fredagskväll!!

Kram på re!

En lååång dag

Jag fullkomligt älskar böcker!! Och inte vanliga, vuxen böcker... Nej, barnböcker! Det finns hur mycket fina barnböcker som helst! Och alla dessa bokreor som pågår nu får mig att bli helt galen. Jag vill ha allihopa!!

Det finns roliga, fina, spännande, vackra... Ja dom finns i alla möjliga färger och former! Jag kan gå och titta på barnböcker hur länge som helst!
Edvin har fått jättemånga böcker i födelsedagspresent och jag älskar det!

Kalle lägger ju Edvin de flesta kvällarna och han har nu börjat läsa lite för honom innan han somanr och båda tycker det är supermysigt! Dom e för söta!

Idag har vi varit i stan med Erica och Elvira. Vi var på ikea, lindex, stadium och kappahl. Alltid lika mysigt att umgås med dessa tjejer!! Helt underbara! Jag var helt slut när vi kom hem. Edvin hade inte sovit någonting och var JÄTTELEDSEN på vägen hem och även efter det när jag gick på en promenad med vagnen för att få honom att sova.

Det blev lite inköp... Lite kläder, strumpor och pyjamaser till Edvin, en tröja till mig och lite smågrejer till hemmet.

Nu är jag sååå trött. Ska nog hoppa i säng snart.

Kram på er!

Födelsedagsbilder!!

 



 

 



 



Date

Idag har jag varit på date med min kära sambo!! Mycket mysigt. Inte ofta vi kommer iväg och gör nåt själva men vi har riktigt mysigt när vi väl gör det!

Vi började kvällen med middag på jay fu. Helt underbar mat. Vi åt mixed grill båda två och det måste jag rekommendera!!

Efter middagen gick vi på bio. Vi såg "Farsan" av Josef Fares. Den hade premiär idag och den var grym!!!
Ni bara måste se den! Halt underbar film. Vi skrattade från början till slut!!

Nu har vi kommit hem igen och ska krypa ner bredvid fisen. Kalles lillasyster har tagit hand om honom medans vi var borta. Vi höll på att längta ihjäl oss ju! Men det gick bra. ;)

Nu ska jag nog sova.

Puss puss

Första födelsedagen!

Det har varit en helt fantastisk dag! Vi har så många människor runt omkring oss som är helt underbara och som har bidragit till att Edvins födelsedag blev den bästa tänkbara!!

HAn har fått så mycket fina presenter. Varenda present han fick har varit helt perfekt till honom. Alla känner honom och vill honom så väl! Det är en underbar känsla.

Jag har gått med en klump i halsen av lycka och stolthet hela dagen! Jag blir så rörd av att se honom lycklig och av att se hur många det är som älskar honom så.

Under detta första år som har gått har vi fått uppöeva så många första... Första gången vi höll honom i famnen, första gången han log, första gången han satt själv, första gången han kröp, första ordet... Och nu har vi firat hans första födelsedag, det är stort för mig. Och jag är så tacksam för att jag får uppleva alla dessa första... Och jag ser med glädje fram emot alla kommande första...

Tack alla som hjälpt till att göra Lillfisens första födelsedag helt underbar!!

Nu ska jag krypa ner bredvid honom i våran säng och snusa min 1-åring lite i nacken.

1 år imorgon...

Han fyller 1 år imorgon... Min stora kille som alldeles nyss var så liten, så liten...

För exakt ett år sedan låg jag i en säng uppe på förlossningen och hade så ont, så ont... Jag trodde aldrig att något i världen skulle vara värt denna smärta! Men ack så fel jag hade... Han är verkligen värd all smärta i världen! Han är värd allt! Han har ett leende som får mig att smälta! Han får mig att gråta av glädje varje gång han lär sig något nytt och han har ett skratt som går rakt in i hjärtat!

Jag är verkligen otroligt tacksam för alla dessa känslor!

Jag ska göra allt för att morgondagen ska bli alldeles, alldeles underbar!

Jag ska ge honom världens bästa födelsedag!!

Städdag

Håller på och storstädar... Mindre kul. När jag kom hem igår hade Kalle dammsugit hela huset, vilket jag hade planer på att göra idag, så det var riktigt skönt! Jag blev så glad!! Och han är så himla noga när han dammsuger så idag behöver jag bara damma och torka golven. Skönt! Känns jobbigt ändå.

Ska göra tårtorna idag också. Förberedde lite igår när jag kom hem från stan så det känns skönt att det är gjort.

Nu ska vi äta lite lunch, sen kommer Edvins farmor. Vi ska överraska henne med att Edvin kan gå. Kommer nog bli ganska kul! ;)

Ha en bra dag!

Kram kram

Äntligen hände det!!

Äntligen har det hänt!!! Jag kan inte riktigt fatta det!! Känns helt galet...











Vad är det jag pratar om?










JO, EDVIN GÅR!!!



Ha ha, sjukt galet... Man vet ju innerst inne att det kommer hända och eftersom han fyller 1 år imorgon så förstod ju vi att det var inom en snar framtid. Och han har ju kunnat gått länge, men inte vågat. Men igår nar jag och hans faster busade med honom och provade om han kunde gå mellan oss kunde han!! Och sen bara gick han och gick han! Han ställer sig inte upp själv än och han ser ut som bambi på hal is ungefär, men HAN GÅR!!

Stolt mamma kan jag säga! Och sååå kul att det hände innan han fyller år så vi kan överaska alla!! (som inte läst det här, ha ha)

Ha en bra dag!

Mysig söndag!

Idag stod babysim på schemat! Alltid lika härligt! Han älskar ju vatten min son så han älskar babysim!
Kalles lillasyster Karin var med och kikade idag och knäppte lite kort som jag tänkte bjuda på!









På eftermiddagen drog vi ut till Kallles föräldrar och åt lite tacos.
Edvin ville absolut inte sova ikväll. Han låg och spottade ut sin napp och skrattade sin stackars mor rakt i ansiktet. Mindre roligt. Pappan fick komma och ta över och då somnade han på 10 minuter.

Nu är det dax för mig att sova.. God natt.


Det blev en pojke!




Stort grattis till Anders och Viveca som fick en liten son igårkväll!!

Det blev kejsarsnitt, så jag hoppas verkligen att den nyblivna mamman mår bra!! Och resten av familjen också så klart!!

Vi längtar så efter att få träffa honom!

Och Edvin är ju så klart särskilt glad eftersom det är hans första syssling! Ha ha!

 


Tråkdag...

Jaha, vad har vi gjort idag då? Inte så mycket. Vi tog en promenad till mamma och pappa imorse efter frukosten för jag och mamma skulle baka bullar och lite annat tills Edvin fyller år. Sen promenerade vi hem igen och efter det har vi nästan inte gjort ett dugg. Vi höll på att dö av uttråkning på eftermiddagen men sen samlade vi ihop oss och lekte lite istället. Edvin har itne sovit sin eftermiddagslur idag så han somande vid halv sju. Det var lite tungt på eftermiddagen men skönt nu att få en lååång kväll!

Det blir nog lite melodifastival.

Kramkram

Fullt upp idag igen!

Idag  har jag varit riktigt driftig. Vet inte vad som har hänt med mig.

Vi vaknade 7.30 och klädde på oss och åkte ut till Kalles familj. Det var nämligen dax för övningskörning med hans lillasyster igen. Det gick riktigt bra! Hon blir duktigare och duktigare, trots att vi bara kört 3 gånger. Idag åkte vi hela vägen till Tierp. Var ute och körde i ungefär 2,5 timmar.

Vi käkade lite lunch innan vi åkte och sen fikade vi när vi kom hem. Sen var det dax för oss att åka hem och äta lite middag. Efter att vi röjt undan middagen och sanerat huset efter att Edvin ätit färdigt så ställde jag till med lite bak här hemma inför lillfisens födelsedag. Jag bakade chokladkakor. Och eftersom jag råkade blanda i 2 ägg istället för 1 var det bara för mig att göra dubbelsats, alltså 120 kakor. Men det gjorde inget. Kakor är ju gott!!

Nu tar jag det lugnt i soffan en stund. Imorgon ska vi på babysim hela familjen och sen ska jag till BVC med fisen för det är dax för hans 1-års kontroll. LÄSKIGT! Nej det är nog ingen fara, men det är nog sprutor på G... Inge kul ,men nödvändigt...

God natt på er!

...

Nu har jag inte skrivit på ett tag igen... Blir så ibland för mig!

Igår var vi på öppna förskolan igen. Mycket trevligt. Och Edvin älskar verkligen att vara där. Finns en rutsch kana som han avgudar. Så fort vi komemr dit drar han iväg till den.
Efter det följde Erika och Elvira med oss hem och fikade lite. Barnen sover så gott i sin a vagnar när vi kommer därifrån så då får vi verkligen tid att sitta och prata ifred för en gångs skull! MYS!

På kvällen tog hela familjen en promenad till affären.  Jag skulle baka lite till Edvins födelsedag och kom på att jag inte hade nåt smör så då gick vi och handlade lite. Edvin var så trött också eftersom han bara sovit en gång på dagen så han var lite svårroad men i vagnen trivs han så det var bara mysigt!

Idag har jag gjort något som jag trodde var precis omöjligt. Storstädat hela huset ensam hemma med Edvin! Det var inte omöjligt. Jobbigt kanske, men inte omöjligt. Man får bara ta små pauser ibland.
Han tycker så mycket om dammsugaren, så han roas av den medans jag skenar omkring och fixar och donar!

Nu ska jag passa på att torka golven och laga lite lunch innan han vaknar.

Kram kram