Förbannad igen...

Ikväll har vi storstädat här hemma. Såå himla skönt att slå sig ner i soffan i ett alldeles rent hus! Det är lycka för mig.

Men ikväll när jag gick och moppade golven blev jag lite förbannad. Den senaste tiden har det varit många inbrott här där jag bor och i samband med inbrotten har det gått runt en vanskapt man bland husen och tiggt pengar. Man tror att denna man går omkring och ser sig omkring vilka som har larm och liknande för att sedan meddela dem som gör inbrotten vart de ska bege sig. Sedan jag fick reda på detta har jag knappt vågat vara hemma och speciellt inte när det är mörkt ute. Detta gör mig oerhört förbannad!! Att man inte ens ska kunna känna sig trygg i sitt eget hem!! Jag älskar mitt hem och att bara kunna känna sig avslappnad och eftersom vi bor på landet, där man tror att det ska vara lite lugnare, så är det inte alltid jag ens låser om oss. Men detta är totalt raserat nu. Jag har blivit manisk med att låsa dörrarna och går alltid omkring och tittar nervöst ut genom fönstren. livrädd för att se ett vanskapt ansikte titta in genom fönstret...

Usch! Jag hoppas verkligen att dessa inbrott ska få ett slut så man kan börja känna sig lugn och trygg igen.

Nu ska jag titta på Ullared och försöka tänka på någont annat!

Kram på er!

1:a advent

nJa, då är äntligen 1:a advent här. Jag älskar denna högtid och allt som hör till... Idag skulle vi varit på babysim men Edvin hade lite feber så vi hoppade över den. Attans att han inte kan bli helt frisk. Tror absolut att det är sprutan som spökar!
Istället åkte vi in till stan hela familjen och med Edvin härligt nedbäddad i vagnen blev det lite inhandlat. Jag köpte massa pyssel till min adventsljusstake som jag fixade till när vi kom hem.

Det blev en härlig dag!

Nu ska vi äta lite tacos! Galet gott ju!!

Kram

Nu är första ljuset tänt! Hop

0-46a346e8916544c548fed1e95ded8b9b.png

Nu är första ljuset tänt! Hoppas ni alla haft en underbar första advent!


Bullbak och mörkrädd!!

Idag har vi bakat bullar! Inte vilka bulalr som helst, utan Saffransbullar! Så jäkla gott!
Kusin Vitamin kom ut och bakade med oss. Grymt härlig tjej ändå! Älskar henne galet mycket. Kan lixom prata om allt. Det är inte alla man kan det med nu för tiden. Grymt bra lyssnare. Och hon känner mig så bra att hon lixom kan skratta åt mig när jag är som jag är och säga att jag kanske är lite larvig utan att det gör något. Och det gillas!!

Ikväll ska Kalle iväg så jag och fisen kasnke blir ensamma. Känns sådär eftersom jag är "lite" sådär mörkrädd. (Läs sitter i ett hörn med en kniv och gråter när jag hör nåt ljud som känns suspect...)
Men jag ska nog klara det. Jobbigt är bara att efter Edvin tog det j-a svinvaccinet har han sovit så jäkla kasst. Typ ligger och kastar sig i sömnen och vaknar och tokskriker utan anledning... Inatt fick jag ha den stackaren i min famn hela natten för att vi skulle få sova nånting. Man sover ju mindre bra då, nmär man inte kan röra sig. Känenr mig helt stel idag.
Han är också helt omöjlig att lägga på kvällarna, så han får väl typ vara uppe tills Kalle kommer hem... Nej då, vi ska nog lösa det där, han och jag... Järngänget! Ha ha!

Ha en trevlig kväll och trevlig helg på er!!

En dag i huvudstaden

Åh, jag har haft en helt underbar dag! Jag, Edvin och mamma tog tåget till Stockholm imorse och spenderade sedan hela långa dagen inne i huvudstaden. Fast dagen kändes inte alls lång! Jag hade kunnat gå mycket längre... Men jag köpte en krans till dörren, en vit amaryllis, en julklapp till Edvin, en tröja till mig, mössa, vantar och lite strumpbyxor!

Kransen ska jag pimpa själv tänkte jag så jag köpte en av bara lingonris. Den var superfin!

Nu ska vi kolla på arga snickaren från igår.

Kram

Hemmamys

Idag ska vi bara vara hemma och mysa. Jag har en tendens att tokfylla mina veckor så jag knappt hinner pusta ut, så att denna dag blev en ledig dag är jag mycket tacksam för! Vi skulle ha åkt till Nickis och busat med Elton och hans goa mamma men det blev framskjutet några dagar.

På eftermiddagen komemr farmor och farfar och fikar lite så det blir mys hela dagen! HÄRLIGT!

Nu ska jag kolla till Edvin som sover så gott i vagnen!

Kram på er!

Edvin älskar sin katt. Han kan stå

0-37a1f83173031e5f221fca1b12c2e2de.png

Edvin älskar sin katt. Han kan stå och mysa hur länge som helst med honom! Som tur är älskar katten Edvin minst lika mycket. Har står de och myser lite under stjärnan.


Finbesök och feber

Idag har vi haft besök av Sofie och Amanda. Jäkligt mysigt! Kul med lite sällskap på dagarna, de blir ju såå långa annars!
Amanda hade blivit så stor, det är ju helt galet va dom växer fort.

Edvin har fått lite feber av sprutan han fick igår. Han ahr också sovit lite oroligt inatt. Tråkigt, men skönt att det inte blev värre.

Nej, fisen sover så nu ska jag vila lite.

Puss

Ikväll har vi haft lite premiär hä

-b5b23af39c4db675978a261a707e396.png

Ikväll har vi haft lite premiär här hemma. Edvin har fått sin första tandborste så här ligger han och Borstar sin enda lilla tand. Ha ha!


Hela familjen vaccinerad!

Ja, tro det eller ej men nu är hela familjen vaccinerad! Nog för att Edvin ska få sprutan igen men det känns överkomligt nu.
Det gick superbra. Han blev lite lite ledsen när han fick den men det gick över lika snabbt igen! Sen har han mått bra hela dagen men vi får väl se hur det blir till kvällen. Bra hoppas jag, pepper peppar!!

Ikväll ska vi äta lite middag hos Kalle föräldrar. Skönt att slippa laga mat själv. Har ingen ork alls idag. Nu ska jag försöka få Edvin att sova lite så kan man kanske vila lite själv.

Kram

Julstädning m.m.

Idag har vi hunnit med riktigt mycket!

Kalle hade dammsugit hela huset igår så jag fortsatte städandet idag på morgonen. Tvättade sängkläder och allt i tvättkorgen och sen åkte vi in på babysim. Efter babysimmet åkte vi till Bauhaus och köpte nytt duschmunstycke för Kalle hade haft sönder vårat gamla. Sen käkade vi lunch på kinarestaurang med Anna och Henke, supermysigt och underbart gott med sushi!
Sen stod storhandling på schemat. Sen hem och fortsätta pyssla här hemma. Edvin sov i vagnen så jag hann sätta upp och stryka nya gardiner i köket och sovrummet och lägga på lite nya dukar. Sen hjälptes vi åt att ställa fram lite julstjärnor i fönstren. Jag vet att jag är tidig, men jag kommer inte orka i veckan och sen är det såå skönt och mysigt att ha det klart. Jag älskar ju julen så jag vill suga på den karamellen lite längre i år.

Nej, nu ska jag gå och bädda rent i sängarna och sen krypa ner. Älskar att somna i renbäddad säng!

Sov gott!

Bildbomb - Thailand





Här är de utlovade bilderna från Thailand. En underbar resa med käraste familjen jag aldrig kommer glömma.

Myskväll på tu man hand...

Jag har haft en helt underbart mysig kväll med min sambo! Han överraskade med barnvakt, middag och bio!

Vi var först och åt en mysig middag på Texas Long Horn för att sen gå vidare till filmstaden där han hade bokat biljetter till filmen New Moon! Sjukt bra film! Den bara måste ses. Den är inte alls som andra vampyrfilmer, som verkligen inte är min grej måste tilläggas!!

Edvin var här hemma och mös med sin farmor. Dom hade haft det supermysigt. Som tur var vaknade han till nyss så jag fick gå in och mysa lite med honom. Men nu sover han så gott i sin säng igen.

Nu ska jag mysa lite i soffan och jag ska nog snart gå och lägga mig. Är galet trött. Är ju itne van att vara ute på såna här äventyr. Det blev tiill och med ett litet glas rött til middagen. Härligt!

Sov gott.

Kärlek

Min kärlek tilll Edvin växer för varje dag som går. Det går verkligen inte att beskriva känslan av att se hur han utvecklas hela tiden, känslan av att se honom sitta på golvet bredvid och leka eller känslan när han ler. Det är obeskrivligt! Han är det absolut finaste jag har och jag skulle göra vad som helst för honom.

Att känna dessa känslor är verkligen inget jag tar för givet! Det är inte självklart för mig. Jag mådde otroligt dåligt första tiden efter förlossningen och hade svårt att hitta dessa känslor. Jag hade svårt att känna kärleken till mitt eget barn. Den känslan skulle jag inte ens önska min värsta fiende! Det är den vidrigaste känslan i universum!
Jag har inte riktigt vågat erkänna detta fullt ut. Tills nu... För nu är dessa känslor helt borta och en stor sten har lättat från mitt hjärta och ersatts av massa kärlek. Massa underbar kärlek till mitt barn. Min förstfödda son. Och jag älskar det! Jag älskar känslan av att känna en känsla. KÄRLEK! Och jag njuter av varje dag. Varje bekymmer jag har bleknar när jag ser in i detta lilla ansikte och jag blir varm i hela kroppen. Att vakna till Edvins leende gör varje morgon till ett paradis.

Jag är så otroligt lycklig!


svinvaccin ej intaget för lillfisen!

Ja, denna följetång kallad svinvaccin fortsätter... Idag kom vi ju in till vårdcentralen för att lillfisen skulle få sin första dos. Tror ni han fick den? NEJ, självklart inte...

Vi kommer in, Malin ochj jag och våra små killar, helt fröberedda på att göra detta och väl där ser vi att det ser oroande lugnt ut. Vi frågar därför en sköterska om man kan få lite svinvaccin, hon piper iväg och frågar någon annan som kommer och informerar om att dom tyvärr inte vaccinerar idag, men dom gjorde igår. Jaha, säger jag då, men det ringde ju en sköterska till mig igår härifrån och talade om att vi var välkommna in idag.
Det blev väldigt tokigt, men sköterskan var så himla snäll och gullig så det gick inte att bli arg, vilket jag brukar ha ganska lätt för annars... Men hon kompenserade oss och sa att vi var välkomna på måndag klockan 10 istället. Vi har då en bokad tid så vi inte ska behöva köa så länge. Men med våran tur kommer ju den tiden inte att gälla. Ha ha, jag börjar bli lite trött på det här nu...

Jag har iallafall mått skit inatt. Jag hade huvudvärk och värk i armen i går kväll men när jag skulle gå och lägga mig tilltog det och övergick i att jag hade ont i hela kroppen och grym frossa. Jag somnade tillslut och vaknade vid 1-tiden av att jag istället svettades nåt grymt. Men det berodde nog på att jag låg under nya, tjocka pläden och ett täcke på det... Idaag har jag varit grymt trött och haft ont i huvet men det känns som att det börjar avta lite så jag hoppas att det inte blir värre nu.

Nu ska vi bege oss till mamma och pappa och äta lite middag.

Ha en trevlig kväll!!
Kram

Svinvaccin intaget!!

Jaha, då var 2/3 av familjen vaccinerade. Vi mammor var envisa och drog in till gränby centrum idag igen! Denna gång var vi inne 07.55. Vi fick våra nummerlappar och ställde oss sedan i vaccinkön. 09.20 var vi vaccinerade och klara och kunde åka därifrån. Skönt!!

Det gjorde absolut inte ont att ta sprutan och det har känts normalt hela dagen men nu ikväll har jag fått rejält ont i armen!

Jag tog även en nbummerlapp åt Kalle så när han slutade jobba mötte jag honom på gränby och gav honom den så han också kunde gå in och vaccienra sig, så han har nu också fått sin dos svinvaccin.

Såå... Nu är det bara lillfisen kvar. Stackarn! Han är ju verkligen den värsta att vaccinera! Han är ju såå liten!! Men det känns som ett måste iallafall. Han är alldeles för liten för att bli så sjuk så jag vågar inte ta risken! Även om man har hört att det här vaccinet kan ge fruktansvärda biverkningar så tror jag nog att det är bäst ändå... Eller? Nej! Jag har besstämt mig! Det blir svinvaccin för hela familjen, även Edvin!!

Så imorgon bär det av in till Svartbäckens vårdcentral så vi får det här överstökat!!


Förbannad!!

Nu är jag arg!

När vi kommer in till stan idag för att få detta j-a vaccin, med ungar och allt, får vi inte ens ställa oss i kön som har bildats då det inte finns tillräckligt med vaccin. Hur är detta möjligt? Vad gör de då på ett stort köpcentrum? Om de inte har tillräckligt med vaccin. Kom tillbaka imorgon får vi höra.

Jag får höra att små barn ska vaccineras på BVC, men den informationen har inte vårat BVC fått utan de hänvisar oss till vår vårdcentral, där svarar de inte i telefonen ens. Jag ringde då till nåt infonummer och får där veta att lillfisen ska vaccineras på vårdcentralen där de kommer ha drop in hela nästa vecka så då får vi väl köa där. Jag frågade då om det är möjligt att jag kan få ta vaccinet samtidigt men det var inte möjligt. Då var det vi föräldrar kvar. Jag kommer återigen ta mig in med barn och allt till kön utanför gränby centrum imorgon eftersom alla andra alternativ inte fungerar. Det ska tillexempel finnas 2 ställen i uppsala där man kan boka tid för vaccinering via deras hemsidor, men de hemsidorna har kraschat på grund av överbelastning.

Så imorgon ska vi stå UTOMHUS och köa med småbarn i jag vet inte hur många timmar. Jag förstår inte hur man kan tycka att det här är bästa sättet att lösa detta problem på! Det råder ju total kaos bland hela svenska folket!!

Grr!!

Svinvaccin

Jaha, imorgon är dags. Jag ska försöka få mig och lillfisen vaccinerade mot svininfluensan. Vet inte om jag kommer lyckas, men man måste väl börja i nån ända. Hela grejen får mig att bli nervös! Jag är riktigt besviken på "de högre makterna" som har lyckats skrämma upp hela svenska folket och göra alla allmänt nervösa, istället för att organisera denna massvaccination på bästa sätt. För det som pågår nu kan omöjligt vara det bästa sättet att genomföra detta på! Alla jag pratat med är ordentligt förvirrade och rädda för denna influensa och ingen vet vart man ska vända sig för att få vaccinet. Överallt hör man den ena skräckhistorian efter den andra om både sjukdomen och vaccinet så man undrar ju vilket som är värst! Så vad göra? Pest eller kolera? Ta vaccinet eller inte? För Edvins skull har jag nu bestämt att vi ska ta det! Det får bära eller brista. Men nu till nästa fråga... Hur går man då till väga? Jag pratade idag med min BVC-sköterska och blev inte mycket klokare då dom inte fått någon information heller. Så imorgon bitti ringer jag till våran vårdcentral som jag vet hade vaccin kvar nu på morgonen och där hade det inte varit nån kö alls imorse men det kan ju säkert ändras, ryktet brukar ju sprida sig... Men om de har slut på vaccin får vi vända oss till Uppsala vaccinationsbyrå som håller till på Gränby centrum under morgondagen, men där kan man ju tänka sig att det kan vara lite kö, men det kanske kan vara värt att ställa sig i den... Hur har ni gjort med vaccinering? Har/ska du vaccinera dig?? Vaccinerar ni era små? Vet ni något om var man kan vaccinera sig? Jag vill veta allt. Informera mig nu! Kram på er

Mammaträffar och gränssättning!

Idag har det varit mammaträff här hemma! Åh, va jag njuter av att vara hemma och vara mamma dessa dagar! Det är så underbara tjejer som jag verkligen älskar att umgås med, och barnen verkar ha så mysigt ihop.

Snart kommer mamma och pappa och ska äta lite middag här hemma. Jag köpte en rökt regnbågslax för ett tag sedan som vi behöver lite hjälp att äta upp.

Imorgon ska jag på mammaträff genom BVC. Det skulle komma ut nån psykolog och jag tror att hon/han skulle prata om gränssättning. Det kan vi verkligen ha nytta av. Jag tycker att det är såå svårt att sätta gränser för min lilla skatt. Inte det att jag är supermesig, nej jag tycker det är svårt att veta hur man ska bete sig för att han verkligen ska förstå vad han får och inte får göra. Han är ju liten, men jag vill ändå börja i tid, för jag tror man vinner på det i längden. Jag vill att han ska ha med sig från början vad som ät rätt och fel. Men det är såå svårt!!
Just nu skrattar han åt mig när jag säger nej så jag får för mig att vi inte riktigt är på rätt väg. Ha ha, men vad gör man...
Tillexempel har han börjat spotta ut maten på mig, när han inte vill ha mer eller när han helt enkelt känner för att protestera, och det känns inte riktigt rätt men hur ska jag få honom att sluta med det? Vi har försökt det mesta, att säga ifrån snällt, att säga ifrån på skarpen och att ignorera det men inget har hjälpt hittills. Jag vill inte ha ett sånt barn som struntar fullständigt i vad man säger, därför ska det bli riktigt intressant att lyssna på psykologen imorgon!

Ha en skön kväll, det ska jag ha! Kram

Nya pläden. Supermysig!

674aa5a3ef2cda4b23a1a32e67609c57.png

Nya pläden. Supermysig!


Första tanden!

Ja, efter lång väntan kom den äntligen! Den kom när vi var på semester, men som tur var verkade han inte lida så mycket av den! Men jag misstänker att det är fler på gång för han dreglar som aldrig förr!!

Det har hänt super mycket med honom de senaste veckorna! Han har lärt sig att följa med i rörelserna till "imse, vimse spindel", han är såå söt när han sitter och försöker göra lika! Svårt att låta bli att skratta!

Igår var vi och köpta massa julklappar till lillfisen! Jag berättar inte vad det är men det blev en hel del! Skaq bli galet roligt att få fira hans första jul!!
Vi köpte även lite mjukisklossar till honom, han bara älskar att stapla saker. Han staplar allt!!

Nu ska vi snart åka på babysim igen! Börjar bli riktigt kul att gå på dom nu för det händer så mycket nytt hela tiden. Vi hade missat jättemycket när vi var borta så det var jättekul att komma tillbaka och se vad de andra barnen lärt sig. Det kändes lite konstigt när läraren sa åt oss att ställa barnen på en liten platå i vattnet som har ett litet räcke barnen kan hålla i sig i och sen skulle de själva få släppa taget och simma till föräldern men det gick faktiskt bra! Han hade lite problem att förstå att han skulle släppa taget men de andra barnen var superduktiga!

Ha en bra dag! Kram

Äntligen vardag!

Ja nu har vi äntligen landat lite efter resan känns det som. Eftersom Kalle fick med sig påssjukan hem har det ju inte direkt varit som vanligt här hemma så det känns faktiskt skönt att han börjar jobba imorgon så man kan komma in i gamla rutiner igen.




Har till och med hunnit fixa och dona lite här hemma. Jag har äntligen fått upp Edvins bokstäver i hans rum. Jag skäms verkligen över hur dålig jag är på att färdigställa saker jag påbörjar. Jag har miljoner projekt som bara står och väntar på att bli klara och jag påbörjar istället ständigt nya projekt! Det är verkligenm nmågot jag måste bli bättre på!



I torsdags var jag och svärmor en sväng förbi chilli och då fyndade jag dessa härliga muggarför 15 kr/styck! Jag fick även med mig en av deras berömda plädar hem! Dom är verkligen så underbara som alla säger. Jag bor under min pläd nu för tiden! Det fick bli en lila som passar perfekt i mitt vardagsrum! Jag har ingen bild på den just nu men det kommer!

Babyrytmik

Det har vi varit på idag för första gången. Ingen bra idé kan jag berätta. De flesta barnen där var verkligen bebisar, i 4-5 månaders åldern. Och det är verkligen inte Edvin längre märkte jag. Ha ha, han for runt som en liten iller och ville allt annat än att sitta still och lyssna på oss sjunga.
Jag trodde faktiskt att det skulle gå riktigt bra, eftersom han älskar sång och musik och blir helt knäpptyst när någon sjunger för honom, men ack så fel jag hade.
Han skrek rakt ut när jag försökte få honom att sitta still en stund. Han fick en skallra att roa sig med av ledaren, men den roade tyvärr inte honom någon längre stund.

Nej, dit går vi INTE tillbaka! Det var inte för oss.

Ovälkommen souvenir!

Vi har fått med oss en väldigt ovälkommen souvenir hem från Thailand. Påssjuka!
Jag och Edvin har klarat oss men Kalle är dålig. Hela hans huvud har svullnat upp och blivit dubbelt så stort! Helt galet! Igårkväll var vi in till sjukhuset och fick träffa en läkare som inte hade riktigt alla hästar hemma om man säger så...
Han sa själv att han inte riktigt hade så stor koll på sjukdomen och inte visste så mycket om den, eftersom han egentligen var kirurg. FINT!
Vi fick informera honom om att har har anmälningsplikt och måste anmäla att Kalle fått denna sjukdom.
Det finns ett sätt att få reda på om det är påssjukan eller inte och det är ett enkelt blodprov. Men det valde denna läkare att inte göra så idag ska vi in till husläkaren istället för en riktigt undersökning.
Va trött man blir när man har pallrat sig in till stan (ca 2 mil) och betalat 200 kr för att sedan gå därifrån utan att ha blivit någe klokare alls!

Nu har Edvin vaknat! Kram på er!

Hemma igen

Thailand var underbar! Helt underbart!

Vita stränder, klarblått vatten och palmer i långa rader! Vi har bott på helt fantastiska hotell. Första 5 dagarna spenaderade vi på ön Koh Samed. Där bodde vi i bungalows nere på stranden med en helt fantastisk utsikt över stranden och havet. Därefter åkte vi vidare för att spendera 9 dygn på ön Koh Chang. Även det var helt perfekt men väldigt annorlunda från Koh Samed. Det var mycket mer turister där varav väldigt många var svenskar.
Poolen på det hotellet låg precis vid havet så när man låg i solstolen vid poolen hade man öppet hav som utsikt, så det var ju helt ok! Efter Koh Chang åkte vi vidare till Bangkok där vi bodde 2 nätter innan vi åkte hem igen.
Vi har upplevt så mycket! Vi har simmat med delfiner, ridit på elefanter, badat i vattenfall och mycket mer.

Allt är ju verkligen så billigt som alla säger. En dag lyxade jag till det lite och tog lite behandlingar på stranden, jag tog fotmassage, fotskrub, pedikyr, ansiktsmassage, hårvitaminkur och plockning av ögonbryn och för allt det betalade jag ungefär 150 kr. En timmes oljemassage kostade 60 kr och maten kostade ungefär 50 kr för en middag.

Edvin har varit fantastisk! Han har stormtrivits! Han älskar ju att bada så mycket bad har det blivit! Som tur är delar hans far den hobbyn så då har jag kunnat ligga och sola lite.

Självklart blev ju alla magsjuka typ varsin dag också. Men som tur är gick det över efter ett dygn ungefär. Men det var vidrig medans det varade! Edvin blev också dålig men hans gick över på bara några timmar som tur var!

Har inte hunnit gå igenom alla bilder än men jag lovar att jag ska lägga ut några här snart.