Mamma

Idag är det mammas dag. Min första morsdag också förövrigt och den har inte varit som jag hade förväntat mig. Har haft sjukt ont, så jag tänker inte kommentera den mer än så. Nej, det här inlägget ska handla om MIN mamma.
Hon är på riktigt den bästa mamman i hela världen (är nog lite partisk i den frågan men ändå...).
Jag känner ingen annan människa som ställer upp så för sina nära och kära som hon gör.
Varenda lediga minut hon haft har hon spenderat vid min sida på sjukhuset när jag haft så ont. Och när jag samma kväll som operationen hade fullkommlig panik pga smärtan masserade hon mina ben och armar tills jag somnade. När jag var ledsen och rädd för att bli ensam lovade hon att sitta vid min sida så länge jag ville och det gjorde hon verkligen.
Hon är ett sånt stöd för mig i alla lägen och finns ALLTID där för mig!!
Imorgon har hon tagit ledigt från jobbet för att vara hemma och hjälpa mig ta hand om Edvin för jag har så ont. Det är inte alla människor som är så snälla, men min mamma är det...

Jag älskar dig såå mamma!!
Hoppas du haft en bra morsdag!


EFTERLYSNING!!

Jag efterlyser någon som vill/kan ta sig an min blogg och göra den lite roligare!! Jag är så less på den och tycker att det är jättesvårt att få till det själv! Så snälla hjälp mig!!


Äntligen hemma

Nu har jag äntligen fått komma hem till familjen!!

Operationen blev större än jag hade hoppats på, tyvärr. De gjorde en titthålsoperation som inte lyckades så då fick de göra en vanlig operation med så jag har 5 ärr på magen 4 mindre och ett riktigt stort. Dom har inte syt igen mig som man kanske hade förväntat sig, nej så klart inte. Hom har använt nånting man kan likna en häftapparat! Ser helt galet ut.

Jag har fortfarande sjukt ont och kan inte göra så mycket men det är helt galet vilken skillnad det gjorde att komma hem. Helt underbart! Familjen betyder allt! På sjukhuset kom jag knappt upp ur sängen och sen jag kom hem har jag till och med planterat om en blomma!!

Nej, nu kommer mamma och pappa och ska grilla lite mat till oss så jag ska passa på att vila lite.

Ha d bra

Edvin älskar sitt nya lilla tält

0-32245b22ee7d73772d64f1d1b57907ce.png

Edvin älskar sitt nya lilla tält som han fått av sin mamma. Och mamma älskar att Edvin ligger i sitt tält så hon kan sitta och sola lite! Mysigt!


Edvin älskar sitt nya lilla tält

0-32245b22ee7d73772d64f1d1b57907ce.png

Edvin älskar sitt nya lilla tält som han fått av sin mamma. Och mamma älskar att Edvin ligger i sitt tält så hon kan sitta och sola lite! Mysigt!


Måndag igen

Ja, då var det ny vecka igen... Den här veckan kommer bli en konstig vecka igen för förra veckan var ju helknasig. Nu operationstid på onsdag så Kalle får vara ledig onsdag och torsdag och så jobbar han natt i natt så han har varit ledig idag och var ledig igår... Mycket skumt.

Nu e jag hemma hos mamma och pappa, ska snart fika och sen ska vi åka hem. Mamma ska sova hos oss i natt eftersom Kalle jobbar. Vågar inte riktigt sova själv.

Idag har vi varit i stan och kollat bil och tapeter. Har nästan bestämt tapeter til alla rummen nu, eller dom rum vi ska tapetsera om iallafall... Sovrummet, vardagsrummet, köket och Edvins rum. Ska bli kul att få iordning men inte att leva på en byggarbetsplats.

Go kväll

Babysimmat igen!

Idag har vi varig och babysimmat igen! Hur kul som helst. Lillkillen var lite mer världsvan och man märkte att han tyckte det var kul. Han har idag lärt sig att om man sparkar med benen kommer man framåt i vattnen och det är precis hur kul som helst.
Som stolt mamma m¨ste jag säga att han var helt klart bäst i gruppen!! Men jag kanske är lite partisk. Nej, han var BÄST!!

Kalle är ledig imorgon så då ska vi åka in till stan och kolla på tapeter och ny bil. Mysigt!

På onsdag blir det operation... Mindre roligt, men skönt att få det avklarat!
 Nu ska jag laga en jätte god kycklinggryta med krossade tomater och kanel i. Kalasgott!

Puss å Kram

Dopplanering...

Nu har jag äntligen valt låtar till dopet, tror jag... =)
Men jag vill inte avslöja vilka än. Jag har ju letat i ren förtvivlan efter någon som kan sjunga och frågat alla möjliga, men ingen har nappat och så en dag ringer telefonen och min underbara lillebror säger att han har en överraskning till mig. Han har eventuellt fixat en som kan sjunga!! Och hon sjunger hur fint som helst! Har suttit och lyssnat på klipp på toutube hela morgonen och man bara smälter ju! Men jag kan nog inte avslöja vem det är heller... Det här blev ju ett helt meningslöst inlägg eftersom jag inte kan berätta någonting men jag är iallafall jätteglad för det!!

Tack lillebror!! (som för övrigt ska bli gudfar till min son)

Bitterheten på väg över...

Är fortfarande lite bitter, men jag tror att det är på väg över...

Idag ska vi nog åka in till stan. Vill hitta en dynlåda till dynorna på altanen för det är sjukt jobbigt att släpa in dom varje kväll och ha dom ligga innanför altanen men det är tyvärr högst nödvändigt just nu eftersom annars är dom fulla av katthår och fågelskit när jag vaknar... Och det är INTE kul...

Blir nog nån god lunch också hoppas jag. Skönt med lite kvalitetstid med familjen, har vart lite dåligt med det på senaste tiden. =(

Vad ska ni hitta på en dag som denna då?

Operationen inställd!

Ja, här sitter man då lite förvånad, besviken, arg och jag vet inte vad... Det blev ingen operation idag! Kom in till sjukhuset halv sju och fick ligga i korridoren till klockan två utan att någon ens verkade notera att jag fanns där för att sen få höra att det inte blir någon operation för att det hade kommit in nåt akutfall som gick före mig. Åh, vad irriterande! Så det var bara för mig att klä på mig mina vanliga kläder igen och åka hem. Man känner sig verkligen prioriterad!
Jag vet att dom inte kan hjälpa det men man blir ändå såå himla besviken.
Fick en ny tid på onsdag nästa vecka men jag ska försöka flytta den till slutet av den veckan istället eller slutet av veckan därefter, hoppas det går...

Nej nu ska jag kura ner mig i soffan och ligga kvar där hela kvällen!!

Hoppas ni haft en bättre dag!

Helmysigt!

-3b272d08a5a81068685987afa64dfe3.png

Helmysigt!


Fy faan!!

Idag hara jag varti på inskrivning HELA dan. Mindre kul. Fattar inte att dom inte kan göra det lite smidigare för en så man slipper sitta och vänta en hel dag.
Jag fick reda på att jag tyvärr måste sova kvar minst en natt efter operationen. Jag blev helt knäckt och grät hela vägen hem... Usch och fy! Jag vill verkligen inte! Jag vill hem och sova i min egen säng med min familj!! Men det fanns inte så mycket förståelse för det (ja jag förstår att det är för mitt eget bästa!).
SKa vara på sjukhuset klockan 06.30 imorgon för att sedan opereras på eftermiddagen... Åh, jag vill inte!!

Nej nu ska jag gå och gosa med familjen så mycket det bara går!!

Ha en bra kväll...

Nu har vi varit på första babysi

1d219bbd00a80fbdaa3d718f10077d48.png

Nu har vi varit på första babysimmet! Jätte kul! Edvin tyckte det var jättespännande! Nu ska vi åka och äta lite lunch!


Premiär!!

Då var det snart dax! Första gången på babysimmet! (Förutom teorin)
Ska bli jätte spännande att ses hur han reagerar. JAg återkommer med en uppdatering om hur det gått. Jag är för övrigt sjukt trött idag. Efter Edvin hade ätit i natt omkring 01.30 kunde inte jag somna om. Tror att det är tankar inför operationen som spökar. JAg var vaken ända tills han vaknade nästa gång 04.30. Sjukt trött! Får ta igen det ikväll.

Ha en bra dag.

Hemmadag...

Åh, idag blir det nog en hemmadag... Har haft besök varje dag den här veckan så det blir skönt att ta det lite lugnt. Även om jag älskar att få besök!!
Edvin är jätte förkyld och jag tänkte plocka lite här hemma... Har kört igång disk- och tvättmaskinen så jag har redan fått lite gjort. Passa på när man känner att man har energi för det.
Det verkar vara ganska fint väder, men  det blåser ju såå hemskt!! Man blir inte ett dugg sugen på att sticka näsan utanför dörren...

Tänkte ett tag om jag skulle åka in till stan men i så fall blir det på eftermiddagen...

Nej, fortsätta städa kanske...

Ha d!

Föräldragruppen

Igår var det första gången på föräldragruppen som BVC anordnat. Det var jätte mysigt. Vi var bara 5 stycken och det var ganska lagom. Vi fick presentera oss och berätta lite om våra förlossningar och hur vi haft det den första tiden. Väldigt skönt att prata med andra i samma sits och få lite tips och reflektioner på sin egen vardag. Nästa gång skulle det komma ut en dieetist och prata med oss om mat. Det passar verkligen jätte bra för hon kommer den 2/6 och jag ska börja med smakportioner till Edvin 10/6 ungeför, då han blir 4 månader! Perfekt! Ha ha!
Efter föräldragruppen följde Erica och Elvira med oss hem. Vi käkade lite sallad och det blev en massa bebisprat. Väldigt mysigt!!

Idag kommer Erika från mitt jobb hit och hälsar på oss. Det ska bli mysigt för det var länge sen jag träffade henne nu eftersom hon varit ute och rest i världen lite...

Edvin sover i vagnen nu så jag ska passa på att få lite gjort.

Kram på er!

Stackars liten har fått feber av

0-3757c4798775cf393d6ba5ff41375004.png

Stackars liten har fått feber av sprutan så nu duger inget annat än mammas knä och bästa nallen håller han hårt i! Ikväll blir det mycket kramar!


Vaccinationen över!

Nu har vi varit på BVC och Edvin har fått sina sprutor... Han blev jätte ledsen men det gick snabbt över! Skönt!
Han slocknade direkt efteråt och när vi kom hem lag jag honom i vagnen och där fortsatte han sova.
Hoppas han inte får feber ikväll bara!

Nu ska jag fixa lite här hemma och sen ska vi åka till mamma!

Vaccination och kusinmys

Idag ska vi till BVC för lillkillen ska vaccineras! Usch och fy! Jag är jätte nervös. Vill inte att han ska ont ju!

Just nu ligger han och sover i vagnen helt ovetandes om vad som ska ske.
Ska bli intressant och väga honom också och se om ahn gått upp nu när han varit sjuk och matvägrat.

Innan det kommer min kusin hit och myser med oss! Mysigt!! Och ikväll kommer mamma och pappa hem från Tyskland och då ska vi ha middag klar till dom när dom kommer hem. Idag blir det torsk i ugn med cous cous. Det är såå himla gott. Ett bra sätt att få i sig fisk på!!

HA en bra dag

Nya mössan! Vad tycks?

4f9635cff07958656dc8ed3de4074e3e.png

Nya mössan! Vad tycks?


Den här roliga spegeln fick vi n

731ad21e8ae16fea3bd13b7e403516b5.png

Den här roliga spegeln fick vi när vi blev medlemmar i go'boken! Edvin älskar att se sig själv i spegeln!


Idag prövade jag att lägga honom

08ee173a731a426ead6df3324f385809.png

Idag prövade jag att lägga honom på mage på skötbordet och det tyckte han mycket bättre om än att ligga på mage i babygymet! Roligt!


Edvin provsitter nya matstolen.

0152a20c10b0f95710168ef4ed867da3.png

Edvin provsitter nya matstolen. Stort!


Tidsångest!

Åh, tiden går sååå fort när man har roligt!!
Idag har jag spenderat dagen med att bland annat satt ihop Edvins nya matstol och plockat undan de kläder som han redan har växt ur. Hur är det möjligt? Känns som igår när jag låg på BB med det lilla knytet på bröstet... Åh, säger som Isabelle: man måste verkligen bli bättre på att ta vara på guldkornen!! För tiden verkligen flyger förbi. Om en månad ska jag ju börja ge honom smakisar! Förstår ni?! Det lilla knytet ska börja äta riktig mat!! Jag förstår inte...

Oj, nu vaknar han ute i vagnen. Bäst man går och tittar till honom...=)

Ha en bra dag

Operation

Nu har jag fått operationstid för att ta bort min gallblåsa. Inskrivning 19:e Maj och operation 20:e. Känns verkligen jätte läskigt. Trodde att när jag väl får kallelsen så tar det väl kanske en månad innan operationen blir av men när jag öppnade kallelsen igår fick jag se att det är ju bara 2 veckor!! Hjälp. Hur ska jag klara mig utan Edvin? Åh, det känns jätte jobbigt. Läkarna vill helst göra en titthålsoperation men om det inte går blir det öppen operation och då får jag inte lyfta på 3-4 veckor, och det kan ju ställa till saker och ting... Men jag måste försöka tänka positivt. Allt kommer gå bra, jag kommer säker att få åka hem ganska fort igen och det kommer inte göra farligt ont. Har nog vart med om värre. Ha ha! Hemska tanke...

Idag ska vi nog bege oss ut till svärmor eftersom Kalles mormor skulle vara där och ville träffa lillkillen. Då får man väl ställa upp...=)

Blev en hel del köp på IKEA igår. En matstol, några haklappar, galgar till Edvin, plastpåsar med zip, ett litet tält som Edvin kan ligga i när jag solar, en babywatch så jag slipper springa ut och kolla att han sover hela tiden när han ligger i vagnen och massa mer praktiska saker... Ha ha, gick på över 700 spänn. Men det var ju faktiskt bra saker!

Nu ska jag fixa lite här hemma innan Edvin vaknar och vi ska åka.

Ha en bra dag

Nu är vi på väg till ikea och ed

0-23e2a59967f6fd738415899417f17074.png

Nu är vi på väg till ikea och edvin har redan somnat. Skönt! Han behövde verkligen det. Hoppas han fortsätter sova i vagnen sen.


Ingen bil och skit väder

Åh, jag är så uttråkad! Jag har inte haft bil nu på 2 och en halv dag! Så jag har inte gjort så mycket... Det har ju varit såå dåligt väder också!
I måndags lämnade jag bilen på verkstaden och sen kom svärmor och hämtade oss och skjutsade hem oss och åt lunch hos oss. Sen gjorde jag inte så mycket mer den dagen... Igår kom min mormor hit och åt lunch med mig sen åt jag middag hos mamma för Kalle skulle fixa i deras trädgård med grävmaskinen. Ikväll ska Kalle fortsätta i mammas trädgård så vi äter där ikväll också sen kommer Isabelle hit och hälsar på oss! Ska bli sååå roligt, har inte träffat henne på jätte länge. Spännande att se hur myclet magen växt. Inte långt kvar nu ju!! Åh, vad spännande!

Snart kommer svärmor hit så ska vi hämta min bil och sen ska vi åka in till IKEA och luncha lite och gå och kika. Jag ska köpa en matstol till Edvin och lite annat smått och gott. Ska bli roligt, nog för att jag inte är så jätte förtjust i nya IKEA men man kanske vänjer sig.

Ha en bra dag!

Helgen som varit...

Helgen har varit väldigt lugn. Det har varit jättemysigt att ha Kalle hemma några dagar. I torsdags var jag ju hemma hos Sofie på dagen och sen hemma hos Malin på kvällen. Det var en jättemysig dag!
Fredag jobbade Kalle på lite ute och jag och mamma storstädade inne. På kvällen kom ANna och Henke hit och grillade med oss.
Lördagen spenderade vi inne på gränby centru. Kalle shoppade loss ordentligt och det hade jag också tänkt gjort men det enda jag hittade var ett hårspänne för 19,90! Jättetråkigt!
Idag har både jag och Kalle jobbat i trädgården! Kul att hjälpas åt. Jag har städat bilen, sen fick jag lägga lite plattor och sen har jag plockat maskrosor. Mindre roliga saker kanske, men skönt att ha det gjort även fast det antagligen kommer ta ljusår innan jag är klar med maskrosorna. Vilket jag HATAR! Nackdelen med hus...
Nu kommer Kalle hem från affären snart så ska vi göra lite varma mackor. Gott!

Ta hand om er...

Edvin har fått en ny keps av sin

624255b1d86c6984168b8629f29b34cb.png

Edvin har fått en ny keps av sin mamma och pappa idag. Han har matchande shorts också! Super nice tycker jag. Vad tycker du?