Kycklinggryta
Jag lagade en jätte smarrig kyckling gryta med kanel i. Jag vet att det låter lite skumt, men det är såå gott! Ni måste prova!
Här är receptet:
Kycklinggryta
Ingredienser
Portioner: 4
1 kg kycklingdelar med ben, t.ex lår eller 4 kycklingfiléer
2 gula lökar
1 förpackning (500 g) krossade tomater med chili
3 dl basmatiris
300 g djupfrysta haricots verts
1/2 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
ev 1-2 tsk kanel
Gör så här
1. Bryn kycklingdelarna i 1/2 msk olja. Krydda med 1 tsk salt, 1 krm peppar och gärna 1-2 tsk kanel.
2. Skala och hacka löken.
3. Låt löken steka med kycklingen någon minut.
4. Häll över de krossade tomaterna och låt puttra under lock ca 25 minuter för lår och 15 minuter för filé. Kontrollera att kycklingen är genomkokt, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
5. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
6. Blanda ner haricots vertsen i grytan när ca 5 minuter återstår av koktiden.
7. Servera kycklinggrytan med riset och bröd.
GRÖNA TIPSET: För en grön rätt byts kycklingen ut mot 300 g djupfrysta quornbitar.
Hoppas ni vågar prova!
Kram
Trevligt med lite recepttips :) Det lät spännande med kanel i!
Vad mysigt att elda i kaminen - lite avis är jag allt ;)
Ha det gott,
Kram Therese
Så spännande med lite nytt...Tack för tipset!
Hög mysfaktor när man har en brasa tänd,eller hur!
Ha en toppendag!
Alltid bra med n ya recept!!
Tack
Maliin
åh det var den du pratade om förut, måste testa den någon dag! Kram