Helgen

Ímorgon har jag faktiskt något inplanerat. Jag ska in till stan och gå och fika med Liv, Malin och lille Elton. Ska bli jättemysigt! Blir nog en hel del bebisprat med tanke på att både jag och Liv är gravida och Malin har ju redan sin lille guldklimp här!
Imorgon kväll ska vi äta hos mamma och pappa och på lördag har vi tänkt att vi ska gå ut och äta, om inte bebisen kommit då såklart. Har ju liksom bara tre dagar kvar till beräknat datum. Känns helt galet konstigt!! 3 dagar! Det är ju ingenting. Kommer säker gå över tiden, men ändå. Det är i alla fall max ungefär 2 veckor kvar tills bebisen är här! Crazy! Men det ska bli såå mysigt! Jag längtar verkligen såå mycket. Svårt att tänka sig hur allt ska bli bara, men det ger sig med tiden!

Nu ska jag sova. God natt


Tråkdag

Jag vet inte vad jag ska göra idag! Vissa dagar känns bara så tråkiga. Igår var jag jätte trött och kännde mig helt sänkt, men Malin kom hit och lämnade lite grejer och stannade på en fika så då kändes det lite bättre sen.

Jag får nog ringa Kalles mamma och kolla vad hon ska göra idag för så här kan jag ju inte ha de! Ha ha!

Ha en bra dag!

Mysig dag

Idag har min kära vän Anna varit här och ätit semlor med mig! Mycket mysigt. Jag hade köpt semlebullar och gjorde mina egna, blev riktigt gott faktiskt. Sen bar det iväg till barnmorskan på ännu ett rutinbesök. Allt såg bara bra ut och bebisen var helvild i magen så hjärtljudet som brukar ligga på 140 eller lägre låg på 165 idag! =)
Sen åkte jag hem och lagade mat. Det blev Bifteki med klyftpotatis och tzatsiki. Sååå gott! Imorgon ska jag inviga min lergryta som jag fick i julklapp. Det blir hel kyckling med ris till. Blir nog riktigt gott! =)
Nu ska jag kika på bygglov, älskar det programmet. Dom e så mysiga!

Ha en trevlig kväll


uppdatering av dagen

Tro det eller ej, jag har faktiskt varit duktig idag. Jag har tvättat en massa, vikt all tvätt, plockat ur diskmaskinen, rensat kylen på saker som annars snart hade gått ut av sig själva, bäddat, lagat lite lunch och fixat i bebisens rum. Känns hur skönt som helst! Men nu är jag tillbaka i soffan igen.=) Men jag blir nog inte långvarig här för jag börjar faktiskt bli lite hungrig igen trots en fruktansvärd halsbränna som har irriterat mig i några dagar nu...

Mormor ringde precis också för hon hade ett missat samtal på sin nummerpresentatör som hon inte kände igen och var tvungen att kolla så det inte var Kalle som hade ringt för att berätta att det kommit en liten bebis... Ha ha... Folk är bra söta! Kul att se att alla bryr sig så mycket!

Go kväll

Ingen bebis än

Nej, ingen bebis idag heller... Tror att jag faktiskt börjar bli lite galen av det här väntandet. Går inte att beskriva känslan. Jag vill bara isolera mig. Inte träffa någon, inte prata med någon, INGENTING. Jag känner mig nästan deprimerad. Jag sitter i princip i soffan hela dagen och tittar på tv eller håller på med datorn. Usch, jag måste ta tag i mig själv.
Rädslan för förlossningen kommer och går ständigt. Ena sekunden k'nns det som att jag längtar efter att det ska sätta igång andra stunden får jag panik när jag tänker på det.
Det här lät ju inte så uppiggande! Nej, nu måste jag ta tag i mig själv. Nu ska jag ta tag i lite vikning av tvätt!

Sänder en tanke till en vän som är väldigt ledsen just nu! Tänker på dig gumman, allt ordnar sig! =)

Ha en bra dag!

Fredag!!

Idag ska jag agera försökskanin. Jag ska vara med i någon forskningsstudie för att se om man kan korta ner förlossningen. Måste åka in till förlossningen varje dag för att hålla koll på barnets hjärtljud och jag ska få sprutor i magen. Men det känns ändå tryggt att komma upp dit varje dag så de  kan hålla koll på bebisen och att den mår bra, vilket jag oroar mig väldigt mycket för just nu.
Sen ska jag hem till mamma och äta tacos! Såå gott! Sen ska jag stå för efterrätten, tänkte göra hemmagjorda semlor. Vi fick det igår hemma hos Johan och Caroline och åt middag och det var såå gott! Tyvärr äter inte Kalle grädde så jag köper nog en chokladboll åt honom istället, för det tycker han om! =) Och han kan behöva muntras upp lite idag för från och  med idag har han ingen körning med sin maskin och hans pappa har inte heller det så det kan nog bli lite kämpigt för företaget en tid framöver.
Nu ska jag göra lite lunch och sen får jag nog hoppa in i duschen!

Ha en bra fredag!


TRÖTT!

Nu är jag trött på det här!! Nu får bebisen komma ut innan mamman blir helt galen! Jag orkar inte gå och vänta längre, har ont överallt och är hur trött som helst! Men snart så... Får väl hålla ut ett tag till... Men inte för länge hoppas jag!

Tråkdag

Idag har varit en ganska tråkig dag... Har inte gjort mycket alls bara VILAT, som jag har lovat Isabelle. =) Samlat krafter inför förlossningen. Men jag har fyllt på min mp3-spelare med lite musik och en ljudbok. Skönt att ha på BB tänkte jag.
Sen har vi varit hem till mamma och pappa och ätit middag.
Jag har fått låna 1:a, 2;a och 3:e säsongen av grey´s anathomy av Isabelle så det ska jag börja titta på på torsdag. Imorgon hinner jag inte för då ska jag äta lunch med min kusin och sen ska jag fika med Zandra på jobbet. Det ska bli mysigt.
Ljudboken som jag har lagt in på mp3-spelaren är Emma-Mias dotter, har länge velat läsa den och tänkte passa på nu. Men jag har hört rykten om att det som står i dom böckerna inte skulle vara sant. Stämmer detta? Nån som hört samma rykte? Please tell me! Blev väldigt besviken när jag hörde det!!

Nu ska jag kika på bygglov!

Ha en bra kväll

Är det på gång snart?

Idag var det sista dagen på föräldrautbildningen. Vi pratade om amning, tittade på en film om amning och pratade om tiden efter förlossningen. Det var ganska intressant idag med. =) Dagen avslutades med en rundtur på förlossningen. Det var verkligen nyttigt för mig. Har ett helt annat lugn nu än innan! Fick även prova på lustgasen! Sjukt skum känsla! Blev liksom bortdomnad i både kroppen och huvudet. Känndes lite som bomull i huvudet.
Nu vill jag bara att det ska vara min tur att föda barn! Har haft massa sammandragningar med typ 7-9 minuters mellanrum ikväll men dom gör inte ont så det är säkert ingenting på gång idag heller... Men man vet ju aldrig. Läste lite på internet och blev lite skrämd då det stog att om man hade så mycket sammandragningar sskulle man ringa upp till förlossningen. Men det känns inte riktigt rätt eftersom det inte gör ont, dom är bara väldigt starka. Men men, nu verkar det ha lugnat ner sig... Men jag har lovat älsklingen att om det kommer igen så ska jag iallafall ring upp och höra med dom på förlossningen om det är normalt eller om dom vill att man ska komma in för kontroll.

Kalle har varit hos kiropraktorn idag också. Han har ju skadat ryggen så att en kota har hoppat snett men det är åtgärdat nu. Vi har verkligen fått saker gjorda idag!

Efter besöket på förlossningen åkte vi hem till farmor och farfar och åt middag. Det bjöds på kyckling, klyftpotatis och sås... Mycket gott!

Nu tror jag faktiskt att vi ska gå och lägga oss och lösa lite korsord. Jag är helt galet trött. Har inte sovit något i natt. Reagerar ofta så när jag har mycket att göra dagen efter, mycket att tänka på antar jag.

God natt

(Don´t let the bed bugs bite you) =)

Baby shower

Idag har jag varit på min alldeles egna baby shower som min kära vän Anna hade ordnat för mig. Hon är såå mysig och tänker på allt och alla! Hon hade gjort jättegoda snacks och köpt en jättefin tårta med en stork på! Hi hi! Sjukt söt! Jag fick massa fina presenter till bebisen, kläder, badrock, nallar, en "min första bok"-bok och en låda med massa babyprylar från tjejgänget och massa andra saker. Dom är för goa! Tack för en jättemysig eftermiddag alla som var där!

Bild på den härliga tårtan:



En lugn dag

Min kära bror har varit här och kaklat i vårat garage idag. Det blir såå fint! Dom e såå duktiga mina killar! Nu är det snart klart där inne, såå skönt! På eftermiddagen kom mamma, pappa och Cathrin hit och åt lite lunch. Jag hade lagat spaghetti och köttfärssås.
Ikväll bär det av in till stan. Ska äta lite sushi med Anna och två av hennes kompisar. Mysigt. Kalle ska in till en kompis och äta tacos med grabbarna. Så vi får komma ut lite båda två. =)

Nu ska jag göra mig i ordning.

Ha en bra kväll


Busy day...

Idag har jag haft fullt upp. Försst kom en gammal jobbarkompis hit och hälsade på imorse och åt lunch här med mig. Vi åt bakadpotatis. Jättegott! Hon är såå söt, hade med sig två buketter med tulpaner och en jättesöt liten body till bebisen eftersom hon inte kommer hinna träffa den innan hon åker utomlands.
När hon åkte hem åkte jag direkt hem till Isabelle, Fredrik och Liam. Isabelle hade bakat en helt underbar banankaka med choklad i. Mmm, mums! Jätteroligt att träffa Liam också. Han pratar oavbrutet om allt och ingenting. Såå söt!
Efter det bar det av hem till svärmor och svärfar för att ält lite middag. Rostbiff och potatsisgratäng, supergott! Innan maten var klar passade jag på att ta ett varmt och avkopplande bad. Helt underbart! Önskar att vi också hade ett badkarl att klämma ner sig i...
Så nu är jag helt slutkörd. Borde verkligen gå och klägga mig men jag är för trött för att resa mig ur soffan.
Borde nog inte ha gjort allt på en gång idag för jag har haft jättemycket sammandragningar och humöret har absolut inte varit på topp. Grät en skvätt när vi kom hem ikväll för egentligen ingenting, stackars älsklingen som måste stå ut med mig...=)
Bebisen är helt vild i magen idag. Känns som den försöker ta sig ut genom huden på mig eller nåt... Skum känsla men ganska mysigt!

Sov gott

Ensam igen...

Idag är jag själv... Kalle har ju vart ledig med mig i tre dagar så jag har nog blivit lite bortskämd för nu känns det fasligt tråkigt...=(
Men jag har varit inne i stan och ätit lunch med hans brorsas blivande fru och sen var jag på plantagen och köpte lite blommor så lite roligt har jag gjort!
Jag börjar verkligen bli nervös nu. Jag känner hela tiden efter om jag känner att någonting är på gång eller känns konstigt, men ingenting än... Är ju faktiskt 2,5 vecka kvar. Men det kan ju faktiskt komma när som helst.
Känns så bra att Kalle har varit med på föräldrautbildningen! Trodde inte att vi skulle ha så mycket nytta av den men det har vi verkligen haft! Kalle verkar se på allting på ett helt nytt sätt. Han har verkligen fått en helt ny förståelse för vad han kan bidra med på förlossningen och jag tror det känns jättebra för honom för han har ju varit såå nervös för den. Han är ju lite känslig för blod och sånt men nu när han förstått hur mycket han kommer ha att göra så känner han nog att han inte behöver vara så orolig.
Vi känner båda två att vi är lite nervösa men samtidigt att vi ser fram emot det eftersom det är något som man aldrig har upplevt förut. Något riktigt stort! Och belöningen är ju såå stor!!
Nu ska jag vila en stund tror jag... =)

Ha en bra dag

Föräldrautbildning

Nu har vi precis kommit hem från första dagen på föräldrautbildningen. Jag hade hört innan att den skulle vara ganska värdelös och att det skulle vara jätte långtråkigt, men jag tyckte att det var ganksa bra faktiskt. Man fick lite att tänka på och fick veta lite saker som jag inte visste innan. Vi pratade mest om graviditetskrämpor och lite om förlossningen idag men nästa gång skulle vi prata mer om förlossningen och om smärtlindring. Vi skulle också få se en förlossningsfilm nästa gång. Vi fick en bok om den första tiden med barnet också så den ska jag nog lägga mig och läsa en stund...
Jag känner att ju mer jag vet om saker desto lugnare blir jag, så jag samlar verkligen på mig så mycket info om förlossningen som jag bara kan för att inte behöva stressa upp mig i onödan. Vill vara förberedd för att kunna hantera allting. Men det där är väldigt olika har jag märkt. Vissa vill inte veta någonting för att de blir nervösa av all information.
Imorgon ska vi till barnmorskan på rutinkoll. Kalle är ledig idag, imorgon och kanske på onsdag så det blir roligt för honom att kunna följa med på alla dom här sakerna, får nog honom att känna sig lite mer delaktig och informerad också.

Kram

Wii kväll!

Igår var det wii-kväll hemma hos Malin... Helt galet va kul hade jag! Har nog inte skrattat så mycket på jag vet inte hur länge! Vi spelade allt från bowling till spottande kaniner. Den som har gjort vissa av de spelen vi spelade måste ju varit hög på nånting.


Och jag säger bara det: grönsakerna och dippen!! Ha ha! Tack tjejer speciellt för ett skönt garv!!

Trött

Tog en liten sovmorgon idag. =) Jag vaknade av att telefonen ringde halv tolv! Det är verkligen inte vanligt för att vara mig! Jag brukar alltid vara uppe med tuppen, men på senaste tiden har jag varit så otroligt trött! Men det hör väl kanske till de sista veckorna av graviditeten antar jag. Känns väldigt konstigt bara.

Skönt att det är fredag idag! Älskar fredagar, fast jag inte jobbar! Dom är oftast så himla mysiga. Kalle slutar tidigt och ikväll kommer hans familj och äter middag här så vi skulle laga mat tillsammans och bara mysa!

Usch, det är kallt, får nog gå och tända i brasan nu!

Have a nice day!


Wii

Var och hälsade på min vän Malin idag. Dom fick wii i julklapp och jag fick idag prova på det för första gången. Hur kul som helst!! Hon hade nåt sport spel med olika sportgrenar som man kunde tävla i. Sjukt kul, men jag har värsta träningsvärken i armen nu! =)
Det är ju helt otroligt hur otränad man är, hur i ... ska jag klara av en förlossning? Kommer inte att kunna röra mig på flera vekor efteråt! Ha ha!
Ikväll blir det bara lugnt, ska in till jobbet och hälsa på en stund i morgon. Skulle bli bjudna på lunch, mysigt!

Har på senaste tiden fått lite panik med tanke på att det verkligen inte är lång tid kvar till våran lilla älskling kommer. Vårat alldeles egna lilla barn. Helt galet ju! Hur ska det gå...? Det går säkert hur bra som helst men man kan ju inte låta bli att bli lite helskraj!!
Har laddat mp3-spelaren jag fick av älsklingen i julklapp med lugna låtar som förhoppningsvis ska hjälpa mig att ta mig igenom förlossningen lite bättre. Vi får se hur det går...=)

Ha en bra kväll

Städdag

Man blir lat av att vara ledig så här länge... Men idag har mamma varit här och hjälpt mig att städa hela huset! Så skönt! Tack för det. Sen monterade vi ihop skötbordet också, det gick som det brukar med monteringsgrejer från IKEA, TÅLAMODSPRÖVANDE, men till slut gick det bra iallafall. Men riktigt irriterad blev jag när det satt tre superstora, och då menar jag verkligen SUPERSTORA klistermärken med varningstexter på 18 olika språk över hela skötbordet som var omöjliga att få bort. Hur kul är det att ha dom där? Men men, efter mycket pillande fick jag nog bort det mesta.
Igår var jag inne i stan och hittade en jättefin och praktisk skötväska som jag packade när jag kom hem. Skönt att allt börjar bli klart för den lillas ankomst så man inte behöver fundera över det.
Längtar så fruktansvärt mycket nu. Vill bara att det ska vara över, förlossningen alltså. Börjar bli riktigt nervös. Men jag har väl den inställningen att så länge Kalle är med mig så klarar jag det mesta. Hoppas jag! =)